יו"ר ועדת הבריאות ח"כ כץ לקראת דיון בהסדרת הקנביס הרפואי: "נבדוק האם מופעלים לחצים מצד חברות התרופות"; שרת הבריאות במליאה: בישראל מחלקים קנביס יותר מבכול מדינה אחרת באירופה"

יו"ר ועדת הבריאות ח"כ כץ לקראת דיון בהסדרת הקנביס הרפואי: "נבדוק האם מופעלים לחצים מצד חברות התרופות"; שרת הבריאות במליאה: בישראל מחלקים קנביס יותר מבכול מדינה אחרת באירופה"
27 במאי 2013, י"ח בסיון תשע"ג, בשעה 08:05

ועדת הבריאות של הכנסת תקיים היום דיון בנושא הסדרת השימוש בקנביס רפואי בישראל, בהשתתפות מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' רוני גמזו. בדיון ישתתפו מטופלים בקנאביס, מגדלים ומשווקים, נציגי משרדי הממשלה, בתי החולים, ארגוני הרוקחים ועוד.
לקראת הישיבה אמר יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ (הליכוד): "כעשרת אלפים חולים משתמשים כיום בקנאביס רפואי. משרד הבריאות מחויב להסדיר את הנושא למען רווחת החולים. נבקש מהמשרד לביטחון פנים להבהיר את הדיווחים לפיהם גורמי עולם תחתון מעורבים בתחום ויש זליגה של החומרים בעוד שעד כה לא הוגש ולו כתב אישום אחד בנושא. נבקש להבין מדוע המדינה לא מסדירה ייצוא של החומרים והאם מופעלים לחצים מצד חברות התרופות, שחוששות ששימוש בקנביס רפואי יגרע מהכנסותיהם, על הפקידות הבכירה במשרד הבריאות?"
שרת הבריאות במליאה: בישראל מחלקים קנביס רפואי יותר מאשר בכל מדינה אחרת באירופה
​"קנביס איננו תרופה, ועד היום לא הוכחה מחקרית יעילותו, אך יש עדויות לסיוע בכאבים. הוא מוגדר כשימוש כסם מסוכן ולכן יש צורך בהיתר לשימוש בו. בארץ מחלקים קנביס רפואי יותר מאשר בכל מדינה אחרת באירופה", כך עולה מדבריה של שרת הבריאות, יעל גרמן. "לדעתי יש להקל בכל חולה שהקנביס מסייע לו, אך לטפל בנושא החוקיות בנפרד, ולא לערבב ביניהם".
גרמן אמרה זאת, בתשובה לשאילתה דחופה של ח"כ משה פייגלין (הליכוד ביתנו) שביקש לדעת מה ייעשה משרד הבריאות כדי לאפשר לכל חולה לקבל טיפול בקנביס רפואי. זאת, בעקבות פרסום, לפני כחודש, של נהלים חדשים המונעים, לדעת פייגלין, מעשרות אלפי חולים לקבל טיפול שהוכח כיעיל בקנביס רפואי, ופוגעים באלפי חולים שכבר אושר להם טיפול בעבר.
פייגלין תקף את דברי גרמן, ואמר כי "כדי למנוע את השימוש בקנביס מהציבור הרחב, מונעים אותו מהחולים שבאמת זקוקים", וקרא לאפשר שימוש בקנביס על פי המלצת רופא המכיר את החולה. ח"כ דב חנין (חד"ש) הוסיף שיש לדון בנושא באופן ענייני ורפואי, למרות שנראה כי לא כך הדיון במשרד הבריאות: "אני מדבר בשם הציבור שפנה אליי ואני מציע את המודל שמשתמשים בו בעולם- ישנו פיקוח על הגידול והטיפול בחזקתם של הרופאים". בהמשך ייעץ לשרת הבריאות להיוועץ עם אנשי מקצוע.
גרמן השיבה ואמרה כי במידה רבה העובדות שונות: "משרד הבריאות לא מגביל, אלא פותח. אין באפשרות המשרד לתת לכל המבקש קנביס שהרי החוק מונע ממשרד הבריאות לקבוע נהלים. היום במדינת ישראל הגענו ל370 ק"ג לחודש ואנחנו עומדים להגיע ל400 ק"ג. הולנד מספקת לנו רק 150 ק"ג לשנה". השרה הטיפה לחברי הכנסת והפצירה בהם ללמוד את העובדות לאור אי בקיאותם וידיעתם את הנושא.
עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק והטוויטר של הכנסת
כל הזכויות שמורות לכנסת ישראל

 

 

נשמח לתגובתכם

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.