הסכנות שמסתתרות בדגים שאתם אוכלים

הסכנות שמסתתרות בדגים שאתם אוכלים

מזון בריאות? לא ממש. נתונים ממחקרים ומדו"חות ממשלתיים מראים כי דגים מכילים מזהמים ורעלנים רבים והפיקוח עליהם כמעט לא קיים. והאומגה 3 קיימת בהם בכמות זניחה אם בככל

כל הזכויות שמורת ל"הארץ" וכרם אביטל
27.10.2013 08:45
קישור לכתבה :http://www.haaretz.co.il/news/health/.premium-1.2148497

לדגים נוצרה תדמית של מזון בריאות אלא שלעתים קרובות היא מתערערת בניתוח ספרות המחקר בתחום. ההמלצות המוסדיות לצריכתם נובעות בעיקר מכך שבשר דגים מכיל הרבה פחות שומן רווי מבשרם של יונקים ועופות והרכב השומן של חלקם מכיל אומגה 3 – חומצת שומן החיונית לתפקוד אופטימלי של תאים בגוף ובמיוחד של מערכת העצבים המרכזית. עם זאת, רוב הדגים הנצרכים בישראל מכילים כמויות זניחות של אומגה 3, ובאופן כללי וגלובלי, דגים מכילים גם כמויות לא מבוטלות של המתכת כספית, דיוקסינים – כימיקלים רעילים המצטברים ברקמות – ורעלנים נוספים שהגוף מתקשה להיפטר מהם ולכן עלולים להזיק בצריכה מצטברת. הכספית מופיעה בדגים בצורה האורגנית…

נשמח לתגובתכם

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.