מנכ"לית משרד החינוך בוועדת הפנים: הסעות החינוך המיוחד לא תוקצבו; היו"ר ח"כ אמסלם: אזמן את שר החינוך שיסביר

15 באוגוסט 2016, י"א באב תשע"ו, בשעה 12:15
יו"ר ועדת הפנים דודי אמסלם:
אם תוך 3 שבועות העניין לא ייפתר אזמן את שר החינוך שיסביר לעם ישראל למה ההסעות לחינוך המיוחד לא תוקצבו

ועדת הפנים והגנת הסביבה, בראשות ח"כ דוד אמסלם, התכנסה היום לישיבה שביעית במספר כדי לשים סוף לסאגת הסעות תלמידי החינוך המיוחד. היו"ר אמסלם פתח את הדיון והזכיר כי החל לטפל בעניין כבר לפני שנה וחשב שזאת סוגיה שצריכה הייתה לבוא על פתרונה מזמן. "עוד לפני שלומדים צריך קודם שהילדים יגיעו לבית הספר", אמר אמסלם והוסיף כי שבועיים לפני פתיחת שנת הלימודים הבאה התקנות עדיין לא אושרו ולכן זימן לישיבה את מנכ"לית משרד החינוך, מיכל כהן.

המנכ"לית כהן התייחסה לתקנות ואמרה כי הן כוללות שתי חלקים, חלק אחד של הסדרת נוהלי בטיחות, הכשרה, הדרכה וליווי, וחלק שני נוגע לקיצור זמן הנסיעה וצמצום מספר התלמידים בהסעות. מנהל אגף ההסעות במשרד החינוך, שמעון אבני, אמר כי קיצור זמן הנסיעה לעד שעה בתוך העיר ושעה וחצי מחוץ לעיר, וכן הפחתת מספר התלמידים ל-8 בהסעה אחת יש לו משמעות תקציבית של 180 מיליון שקל. היו"ר אמסלם שאל האם מישהו חושב שזה בסדר שהילדים הכי חלשים ייסעו 3 שעות לבית הספר בגלל שחסרים 180 מיליון שקל. "אני שואל את השאלה הזו כבר שנה ואין תשובה", אמר. המנכ"לית כהן אמרה בתגובה כי משרד האוצר הוסיף 400 מיליון שקלים לחינוך המיוחד בשנתיים הקרובות, אך הוסיפה כי "ההסעות לא תוקצבו. לא הבאנו את הכסף כי לא הצלחנו להביא". היא השיבה לדברי היו"ר אמסלם ואמרה: "אתה צודק שאסור שילדים ייסעו יותר משעה, אבל צריך לדאוג גם להנגשה, לסייעות, למורים ולכל הצרכים האחרים".

רפרנט חינוך באגף התקציבים באוצר, שאול קירשנבום, התייחס לנושא התקציב ואמר: "ההחלטה התקבלה במשותף, אנחנו לא קובעים למשרד החינוך סדרי עדיפויות". ח"כ אכרם חסון הוסיף כי שר האוצר, משה כחלון, מסר לו שמשרד החינוך קיבל כמעט כל מה שהוא ביקש. "אם היו אומרים שיש בעיה עם ההסעות זה היה נפתר", אמר ח"כ חסון. היו"ר אמסלם אמר כי הבין שמה שעולה כסף לא מוסדר בתקנות ומה שלא עולה כסף מוסדר.

ח"כ אוסאמה סעדי התייחס לדרישה מהרשויות המקומיות להשתתף בעלות התקציבית, ואמר כי הרשויות כורעות תחת נטל חובות ובמגזר הערבי ראש רשות לא יכול לתת אפילו 1,000 שקל גם אם היה רוצה. הוא שאל איך בתוך תקציב מדינה בסך 450 מיליארד שקל לא נמצאו 180 מיליון שקלים להסעות. ח"כ אורי מקלב הוסיף כי משרד החינוך צריך להתמודד עם הבעיה בעיקר במקומות בהן יש אוכלוסיות חלשות. ילד חריג לא צריך להיות חורג, זה חוסר אחריות של משרד החינוך", אמר ח"כ מקלב. מנהלת קואליציית ההורים לילדים עם צרכים מיוחדים, עו"ד רויטל לן כהן, סיפרה כי "השנה הורידו מאחת ההסעות ילד מת כי לא היה ליווי, ואני מקווה שכאשר ההורים שלו יקומו מבור התחתית האפל בו הם נמצאים הם יתבעו את משרד החינוך בפיצוי שיעלה להם יותר מתוספת התקציב, כי אז אולי זה ישתלם לפתור את הבעיה".

היו"ר אמסלם סיכם את הדיון ואמר כי "הילדים האלה הם החוליה החלשה החשובה ביותר, וחובתה של המדינה לסייע להם. ציפינו שמשרד החינוך יטפל בזה, אבל אנחנו נמצאים באותה נקודה שהיינו בה לפני שנה. לכן מיד עם חזרת הכנסת מהפגרה אקדם את התקנות כהצעת חוק, ובעוד 3 שבועות אזמן דיון נוסף עם שר החינוך וראש אגף התקציבים באוצר. אולי בעוד 3 שבועות הכל יסתדר, אבל אם לא אז ששר החינוך יבוא ויסביר לעם ישראל למה זה לא נפתר".

שתף ב- שתף בפייסבוק שתף ב- שתף בטוויטר
כל הזכויות שמורות לכנסת ישראל

נשמח לתגובתכם

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.